REKLAM ALANI

ÖZLENEN MUHALEFET






Devlet Bahçeli'nin bu günkü gurup toplantısında yaptığı konuşma taktire şayandı. Sayın Genel Başkana taktir ve tebriklerimi sunarım. AK Parti hükümetinin kurulduğu günden günümüze kadar ilk defa bu kadar olgun, yapıcı, mantıklı ve mükemmel bir muhalefet yapılmıştır.Teşekkürler Devlet'in Devlet Bahçelisine.
İktidarın karşısında muhallefet yapan bir siyasi partimizin olmayışı demokrasimiz adına büyük bir eksiklikti. 14 yıl süren bu eksikliğin MHP tarafından doldurulacağı umudunun doğmuş olması ülkemizin geleceği açısından sevindirici bir olaydır. Geçmişte iktidarın yaptığı iyi ye de kötü, kötüye de kötü denilmiştir. Küfür, hakaret, kin ve nefret söylemleri ile yapılan muhallefet toplumu germekten başka da bir işe yaramamıştır. Kaçak saray söylemlerinin bittiği bu günlerde, Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyulması yaklaşımı sevindiricidir.
Sayın Bahçeli’nin özellikle milli konularda iktidare desteği önemlidir. Ancak siyasi muhallefeti konusunda istenilen düzeye bir türlü gelinememişti. Bu gün kendisinin de ifade ettiği gibi "Siyasi bir olgunluk konumuna gelinmelidir" söylemi Bahçeli’nin büyüklüğünün bir ifadesidir. FETÖ terör örgütünün ihanetine karşı en net tavır Bahçeli tarafından konulmuştur. Devlet, Devletini dört dörtlük sahiplenmiştir.
Bu günkü grup toplantısında önemli konulara değinen Sayın Bahçeli meseleleri doğru okumuştur. Ülkemiz küresel emperyalist güçlerin baskısı altındadır. Birlikte mücadele etmenin, küresel düşmanlarımızın uzantıları olan terör örgütleri ile en sert bir şekilde mücadele edilmesinin gereğini savunmuştur. İktidarın Suriye ve Irak politikasını benimseyerek destek vermiş olduğunu da bir kez daha deklare etmiştir.
Karşı olduğu konuları da gündeme getiren Sayın Bahçeli’nin “Cumhurbaşkanı Anayasal çerçevedeki yetkilerini aşmıştır” sözü irdelenmelidir. “Seni başkan yaptırmayacağız”, “ancak kan akıtılarak sistem değişebilir” diyenlerin kulaklarına küpe olsun Sayın Bahçeli’nin sözleri…  Ne diyor, Bahçeli… Cumhurbaşkanının Halk tarafından seçilmiş olması mevcut Anayasamızı ihlal etme hakkı vermez Sayın Erdoğan’a… O halde ne yapılmalı… Konu Meclis’e taşınmalı, 367’nin üstü söz konusu olursa Başkanlık yasalaşmalı, 330’un üstü olursa referanduma gidilmeli… Referandumda verilecek milli iradenin kararı ASIL KARARDIR. Herkesinde buna uyma zorunluluğu vardır.
İşte bu bakış açısı Demokrasiye inanan ve Milli İradeye saygı gösterin bir anlayışın tezahürüdür.
Dileriz diğer muhallefet partileri de MHP gibi muhallefet partisi olabilme erdemliğini gösterebilsinler.
Buna ülke olarak çok ihtiyacımız var….
Saygılarımla.
-KHA-
İDRİS ORTAKAYA

Yorum Gönder

0 Yorumlar