REKLAM ALANI

KHA Halk Oscar'ı Yılın Köşe Yazarı: Nuray Çavuş



Kaya Haber Ajansı olarak, 2. KHA Halk Oscarları'nda Yılın Köşe Yazarı ödülüne layık görülen Nuray Çavuş'u gururla duyuruyoruz. 

1970 yılında Bursa'nın Mustafa Kemal Paşa ilçesinde dünyaya gelen Çavuş, ilk ve orta öğrenimini Devecikonagi köyünde tamamladı. Liseyi Eskişehir’de bitirerek, Anadolu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

31 yıllık devlet memurluğu kariyerinde sağlık ocağı, hastane ve sağlık müdürlüğünde  çeşitli görevlerde bulunan Çavuş, bu sürenin son 10 yılını eğitimci olarak geçirdi. Sağlık Bakanlığı'nda görev yaptığı dönemde hizmet içi eğitimler verdi ve Ankara'da sivil savunma eğitimi aldı. Yangın güvenliği konusunda da eğitimler düzenleyen Çavuş, hâlâ derneklerde arkadaşlarını bilinçlendirmek amacıyla eğitimler vermektedir.

Basınla tanışması 1997 yılında özel bir radyoda Türk Sanat Müziği programı yaparak başladı. Müzik ile olan bağı çocukluk yıllarına dayanmakta ve mandolin ile bağlama çalmaktadır. Yazmayı özgürlüğe açılan bir kapı olarak gören Çavuş, bu kapıyı toplumu bilinçlendirerek ardına kadar açabileceğine inanıyor. Yakın geçmişimizi ve Balkanlardan göçü konu alan bir kitap yazmayı planlamakta ve senaryo kurslarına devam etmektedir. Senaryosunun bir diziye dönüşme olasılığı üzerinde çalışmaktadır.

Evli ve 17 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan Çavuş, müzik ve köşe yazarlığına olan tutkusunu sürdürmektedir. Çocukluğunda rahmetli babasına verdiği bir sözü yerine getirme arzusuyla kitap yazma hedefini gerçekleştirmeye odaklanmış olan Çavuş, azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.

Nuray Çavuş'un köşe yazarlığındaki başarısını ve topluma katkılarını kutluyor, kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz.
KHA HABER MERKEZİ İZMİR/H.İbrahim Kaya

Yorum Gönder

0 Yorumlar